Fırın Keşkeği (Tokat)
Tokat halkı yemeklerinin hemen hemen hepsinde tahıl ürünlerine yer vermiştir. Keşkek de bunun en bariz örneğidir. Herkesin bir araya geldiği özel günlerde (bayram, davet, düğün vb.) daha çok yapıldığı görülür.
Malzemeler:
1kg. kemikli et
1/2kg bütün yarma
250 gr. tereyağ
3 kaşık kuyruk yağı1
1 yemek kaşığı çemen
1 su bardağı nohut
yeteri kadar tuz
Yapılışı:
1. Nohut akşamdan ıslatılır.
2.Malzemelerin hepsi büyükçe bir tencereye konur. Üzerine 3 litre su konur.
3.Tuz ve baharat eklenir.
4.Sönmüş pide veya ekmek fırınına akşamdan bırakılır.(tencerenin kulpunun yanabilecek özellikte olmamasına dikkat edin)
5. Fırından alıp ister tepsiye ters çevirerek, isterseniz tencereyle servis edin.
Tokat halkı yemeklerinin hemen hemen hepsinde tahıl ürünlerine yer vermiştir. Keşkek de bunun en bariz örneğidir. Herkesin bir araya geldiği özel günlerde (bayram, davet, düğün vb.) daha çok yapıldığı görülür.
Malzemeler:
1kg. kemikli et
1/2kg bütün yarma
250 gr. tereyağ
3 kaşık kuyruk yağı1
1 yemek kaşığı çemen
1 su bardağı nohut
yeteri kadar tuz
Yapılışı:
1. Nohut akşamdan ıslatılır.
2.Malzemelerin hepsi büyükçe bir tencereye konur. Üzerine 3 litre su konur.
3.Tuz ve baharat eklenir.
4.Sönmüş pide veya ekmek fırınına akşamdan bırakılır.(tencerenin kulpunun yanabilecek özellikte olmamasına dikkat edin)
5. Fırından alıp ister tepsiye ters çevirerek, isterseniz tencereyle servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder