ALİ NAZİK TARİFİ

Kıymetli dostlar yapılışı gibi evden eve ,yöreden yöreye  adı da “ala nazik”,eli nezük,eli nazik gibi değişiklikler gösteren Ali Nazik, patlıcanseverlerin gözdesi olan bir yemektir.Elinizde keskin bir bıçağınız var ve uğraşmayı seviyorsanız,sebzeleri uzun uzun kıyıp,bu durumun  keyfini çıkarabilirsiniz.İşte karşınızda,damak çatlatan bir yemek tarifi Ali Nazik,şimdiden afiyet olsun efendim.
Malzemeler:
300 gr. kıyma
2 adet domates
2 adet biber
1 adet orta boy soğan
isteğe göre maydanoz
Tereyağ-isteğe göre sıvıyağ
3 diş sarımsak
500 gr.yoğurt
500 gr.patlıcan
Sosu için:
biber salçası
2 yemek kaşığı Tereyağ
Yapılışı:
1-Domates,biber,soğan keskin bir bıçakla çok ince kıyılır(elbette  rondoda parçalayabilirsiniz,tercih sizin).
2- Geniş bir tavada 3 çorba kaşığı margarini eritin Kıyma ve ince kıydığınız malzemelerinizi orta ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun.
3- Sarımsakları havanelinde biraz tuz ekleyerek,iyice ezin. Patlıcanları ateşte közleyin. Sonra kabuklarını soyun ve bir çatal yardımı ile ezin.Közlediğiniz patlıcanları kesme tahtasında iyice kıyın.
4- Salça ve Tereyağını 2-3 dakika kavurduktan sonra, ocaktan alın.
5- En son karabiber, pul biber,sarımsak,patlıcan ve yoğurdu karıştırarak servis tabağına koyun.Üzerine hazırladığınız etli karışımı yayın ve onun üzerine salçalı sosu gezdirerek güzelce servis yapın.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder