MALZEMELER:
1 kilo kıyma
3 çorba kaşığı margarini
7 yumurta
2 baş soğan
1 küçük boy havuç
1 kahve fincanı konserve iç bezelye
1 kahve fincanı salça
3 dilim bayat ekmek için
Tuz ve karabiber
YAPILIŞI: Kıymaya, ekmek içini ufalayın. Soğanı rendeleyip, tuzu, karabiberi, serpin. Yumurtalardan üçünü kırıp, uzunca bir süre yoğurun. Sonra yağladığınız tepsiye bastırarak açın.Katı olarak haşladığımız üç yumurtayı, uzunlamasına bölerek ortasına dizi, haşladığınız küçük doğranmış havuçları, konserve tane bezelyeyi yumurtanın yanlarına özenle yerleştirerek üstten toplayıp rulo haline getirin. Bu arada margarinimiz fırın tepsisinde erisin. Ruloyu, ek yerini alta getirerek tepsiye yerleştirin. Geri kalan o bir yumurtayı da çırparak rulonun üzerine sürüp, orta ateşteki fırında yarım saati aşkın bir süre kızartın. Arada üzerine yağ gezdirip, pişince servis tepsisine alarak soğutun. Bu arada salçayı sulandırıp, fırın tepsisindeki yağla pişirip, dilimlediğiniz köftenin üzerinde gezdirin, ısınıncaya kadar ateşte tutup. Yanına patates püresi de koyarak servis yapın. . Patates Püresi Tarifi: Patatesleri doğruyoruz ve haşlıyoruz. Haşladıktan sonra süzüp, tencereye alıyoruz. Patatesleri eziyoruz. Üzerine sıcak süt ilave ediyoruz. Yağ, tuz ilave edip çırpma teliyle karıştırıp kaynatıyoruz. Kıvamını ayarlıyoruz.
Sos Tarifi : Tavamızın içine yağımızı koyup sarımsağı ilave ediyoruz. Kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri ve salçayı ilave edip kavuruyoruz. Tuz, biber, su ilave edip kaynamaya bırakıyoruz. Kıvamını ayarlıyoruz. Fırından çıkardığımız köftemizi halkalar halinde kesiyoruz. Patates püresi ve sosumuzu koyup servise hazır hale getiriyoruz.
İşte nefis bir kombinasyon.Sevdiklerinizle afiyetle yiyiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder