Yarım kilo irmik
5 çorba kaşığı margarin
Yarım litre süt
Yarım kilo toz şeker
1 kahve fincanı çam fıstığı
YAPILIŞI
Çam fıstığını, irmiği ve yayla margarin’inizi bir tencereye koyun. Tahta kaşık ile, ağır ateşte döndüre döndüre kavurun. Ateşin harlı olmaması gerekir. Gözünüz çam fıstıklarında, burnunuz irmiğin kokusunda, öyle bir tempo tutturun ki, fıstıklar en az yarım saat sonra pembeleşsin ve meyane kokusu gelmeye başlasın. Kavurma işi böylece tamam demektir. Ateşi iyice azaltın şimdi. Üzerine amyantlı bir tel koyun. O da ateşin hızını kessin… Tencereyi oturtup, üzerine sütü dökün, bir iki karıştırıp on dakika kadar kendi haline bırakır… Sütün soğuk olması gerektiğini unutmayalım. Bırakalım kendi haline, sonra şekeri koyalım, bir iki karıştırıp kapağını kapayalım. Ama bu kez on dakika değil yirmi beş dakika. Demlensin bir güzel, taneleşsin ki sonra dört-dörtlük irmik helvamızı lezzetli yiyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder