ETLİ SOĞAN DOLMASI

  Değerli dostlar,mutfağımızın vazgeçilmezi soğan ile bir başka lezzet yolculuğuna çıkıyoruz.Bu defa ki yemeğimizin adı SOĞAN DOLMASI.İşte tarifi,                                   
MALZEMELER:
8 adet orta boy soğan
250 gr. Dolmalık kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı katıyağ
Yeterince tuz, biber, bahara
Maydanoz   

YAPILIŞI
Soğanların dış kabuklarını soyup,iyice yıkayınız.Seçtiğiniz soğanların mümkün olduğunca aynı boyda olmasına dikkat ediniz.Yıkadığınız soğanları,suda 15-20 dakika haşlayınız. Kıymanın içine bayat ekmek içini, tuzu biberi, bir adet yumurtayı, baharatı koyup yoğurunuz.İçiniz hazır olunca,soğanların üstünden bıçakla keserek muntazam kapak kaldırınız. Soğanların içini arzunuza göre boşaltınız.Boşalttığınız,yere dolma içini doldurunuz. Fırına girecek çam bir kaba,diklemesine yerleştiriniz.
Üzerine bir bardak su ve katıyağı koyup,orta hararetli fırında 20 dakika kadar pişiriniz. Piştikten sonra,iyice kıyılmış maydanoz serperek sıcak sıcak ikram ediniz.

Not: Soğanların içinden çıkardığınız parçaları ezdikten sonra kabın dibine koyarsanız, lezzetli bir su elde edersiniz.Sizlere tavsiyem,üzerine limon sıkarak yemeyi de bir deneyin, bir başka lezzet bulacaksınız.Herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder