Sevgili hanımlar,konuklarımızı ağırlarken vazgeçilmezlerimiz arasından en ön sırada şüphesiz pastalar gelir.Çocuklarımızın severek yediği "Elmalı Kek" ise, tadıyla,damak zevkine hitabıyla çocuklarımızın bu tercihinde öne çıkan haklı bir üne sahiptir.Bizde bugünkü pasta tarifimizi "Elmalı Kek"olarak belirledik.Şimdiden afiyet olsun.
MALZEMESİ
3\5 su bardağı un
1\2 bardağı mısırunu
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı toz şeker
1 yumurta
1\3 su bardağı pudra şekeri
2 elma
HAZIRLANIŞI
1. Önce fırınınız 180 dereceye getirip ısıtın.
2.Un ve mısır ununu birlikte karıştırın. Bir kapta erittiğiniz tereyağını, toz şekerle çırpın. Bu karışım krema haline almalı. Bu kremanın içine, sırasıyla, biraz un karışını, biraz da çırptığınız yumurtayı katın. Bu arada kaşıkla sürekli karıştırmalısınız.
3.Kek kalıbını yağlayın. İçine bu karışımın yarısını dökün. Karışım, kalıbın her tarafına eşit dağılmalı. Üzerine pudra şekeri serpin.
4.Elmaları soyun, doğrayın ve rendeleyin. Elma rendesine. Elde ettiğiniz karışımın kalanıyla karıştırın( İsteğe göre,bu karışımda tarçın da tercih edilebilir).Bu karışım da ikinci kat olarak kek kalıbına özenle yayın. Fırına verip 1\2 saat süreyle pişirin.
5. Fırından çıkardığınız keki, kalıp içinde soğumaya bırakın. Soğuyunca dilimleyip servis yapıp,sevdiklerinizle afiyetle yiyin efendim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder