Değerli hanımlar,kış yavaş yavaş etkisini yitiriyor.Bahar geliyor,Nevruzun hissedildiği günlerdeyiz.Güneş güleryüzünü daha da çok göstermeye başladı.Tabiat uyanıyor.İşte önümüzdeki günlerin özel yemekleri arasına rahatlıkla girebilecek bir tarif sunuyoruz size:İslim Kebabı.
2 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı tereyağı
3 orta boy domates veya 1 tatlı kaşığı domates salçası
2 çarliston biber, 5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
6 uzun kemer patlacanı.
KIZARTMAK İÇİN
2,5 su bardağı ayçiçek yağı.
KEBABI ÇEŞNİLENDİRMEK İÇİN
1 büyük dolmalık biber
1 orta boy domates, biraz kekik
HAZIRLANIŞI
1.Öncelikle soğan ve sarımsakların kabuğunu soyup temizleyin ve minik doğrayın.Tencerede erittiğiniz tereyağında soğan, sarımsak ve etler suyunu bırakıp çekmeli.
2.Hemen domatesleri soyup minik doğrayın.Biberlerin sap ve çekirdeklerini çıkarın, yıkayın, küçük doğrayın. Domates ve biberleri ete ilave edip karıştırın.Domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak suyu ve tuzu katıp karıştırın.Ağzı kapalı olan yemeği, orta ateşte, 1-1,5 saat kadar pişirin.
3.Patlıcanların kabuğunu alaca soyup saplarını kesin.Birer santim kalınlığında ince uzun dilimleyin.Bir santim kalınlığında ince uzun dilimleyin.Bir kaba koyun, biraz tuz serpip acı suyunu salması için yarım saat bekletin. Yıkayıp suyunu akıtın.Bir bez ya da mutfak kağıdıyla kurulayın.Kızgın ayçiçek yağında, altın sarısı renk alana kadar kızartın.Fazla yağını da kağıt havlu ile alın.
4.Küçük bir kasenin içinde 6 dilim kızarmış patlıcanı, uçları iki yandan eşit taşacak şekilde çapraz olarak döşeyin.Hazırladığımız patlıcan dilimlerinden adeta ikinci bir kase oluşturun ki etleri içine koyasınız. Patlıcanların ortasına 5-6 adet kuşbaşı eti yerleştiriniz.Sarkan patlıcan dilimlerini etlerin üstüne teker teker özenle bohça gibi kapatın.
5.Kaseyi fırın tepsisine ters çevirin.Malzemenin tümü bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.Ayrıca domatesi dilimleyin, biberi ayıklayıp kare parçalar halinde kesin.Unutmadan patlıcanların üstüne bir dilim domates ve bir parça biber koyup bir kürdanı batırarak tutturun.Elbette üstlerine etin suyundan birer kaşık döküp önceden 150dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika kadar bırakın.Çıkarıp sıcak sıcak servis yapın ve sevdiklerinizle bu güzel anı paylaşırken lütfen bizi hatırlayın.Hepinize afiyet olsun efendim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder