Kıymetli dostlar.Sizlere değişik yöntemlerle yapılan tarifleri sunmaya devam ediyorum.Bu defa ki yemeğimiz"yayla böreği".İşte leziz böreğimizin tarifi:
MALZEMELER:
Öncelikle margarini bir 1tavada eritin. Bir kenarda dursun. Soğanı ince ince doğrayın. Tavada eriyen yağdan üç çorba kaşığı kadar alıp, doğradığımız soğanları pembeleştirip,yağsız kıymayı katın.Suyunu salıp çeksin.Tuzunu, karabiberini ayarlayın,kıyma kavrulsun ve bir kenara alın. Baklava yufkalarını üst üste koyun. Büyüklüklerine yakın tepsiyi, üzerlerine kapatıp tepsi boyunda kesin. Tepsinin altını yağlayıp bir yufka serin, üzerine bir tatlı kaşığı eriyen yağdan dikkatle gezdirin. Yine bir yufka koyup aynı işlemi yineleyin. Dördüncü,beşinci yufkadan sonra, kesilen kenarlardan çıkan parçalardan alarak düzgünce bir sıra yapıp ,yağı gezdirin.Onbeş yufkayı dizme işi bittikten sonra, kıymayı yufkanın üzerine iyice yayıp, yine aynı işlemi sürdürün.Yufkaları dizme işi bitince,bu kez yufkaları kare kare kesip,kalan yağı yufkanın üstüne ve kesik aralarına gezdirin,ortaya yakın ısıdaki fırına salarak,dikkatinizi üzerinden eksiltmeden,bir saat kadar pişirin. Nar gibi kızarsın.Sevdiklerinizle afiyetle yiyin.Hepsi bu kadar.
MALZEMELER:
30 adet hazır baklava yufkası
1 paket margarin
Yarım kilo yağsız kıyma
2 baş soğan
Tuz- karabiber
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder