MANTILI ÇORBA

Değerli dostlar,özellikle Adana'da Yüksük Çorbası olarak adlandırılan bu çorbayı ,bir de sizin yapmanınızı öneriyoruz.İşte tarifi.
MALZEMESİ
1 su bardağı un
150 gr. yağsız kıyma
1 su bardağı nohut ,
 1 su bardağı aşurelik buğday
1 yumurta sarısı
Yarım paket margarin
1 baş soğan
1 çorba kaşığı kuru nane
8-10 bardak su
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
YAPILIŞI

Aşurelik buğdayı suda ıslatın.Nohutu, bir başka kapta tuzlu suya yatırın. Tencerede yağı erittikten sonra 5-10 su koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra, süzdüğünüz buğdayı içine katın. Nohudu bir başka kapta, 20 dakika kadar haşlayıp süzün ve onu da buğdaylara ekleyin.Onlar pişerken bir yumurta sarısı, biraz tuz, biraz suyla, hamur tutun.Nemli bez altında dinlendirip, kıymaya ince çentilmiş soğan, tuz,karabiber ekleyip,yoğurduktan sonra hamuru açıp,karelere bölün.İçlerine nohut büyüklüğünde kıyma koyup, 4 ucunu yukardan büzün.Nohut ve buğday yumuşayınca,mantıyı da tencereye atarak 20 dakika kadar kaynatın.Naneli, kırmızıbiberli kızgın yağı da ekleyerek servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder