KÂĞITTA BİBER DOLMASI

Sevgili hanımlar,bazı yemekler vardır ki hep göz önündedir,adeta sıradanlaşmıştır;ancak bu tip yemekler damak zevkimizin de ayrılmaz parçalarındandır.Onlarsız da olmaz.Haksız mıyım,ne dersiniz?İşte sizlere bu kategoriye birebir uyan oldukça klasik bir tarif.Bu tarife ve bu tarifte yapacağınız basit bir-iki değişiklikle çok daha lezzetli sonuç almanıza siz de çok şaşıracaksınız.Ayrıca naçizane bir tavsiyem olacak sevgili hanımlar.İsterseniz iç harcının malzemelerini zevkinize göre sizlerde değiştirebilirsiniz.Ama öncelikle bu orjinal halini koruyup bir denemenizi şiddetle öneriyorum.Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun.

MALZEMESİ:
8 adet dolmalık biber
100 gr. Yağsız dana kıyması
1 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı bezelye
1 adet soğan,
yeterince tuz, biber
1 çorba kaşığı katıyağ

YAPILIŞI
Öncelikle biberleri yıkayıp, sap tarafını kapak gibi keserek, tohumlarını çıkarınız. İçini yıkayıp temizleyiniz.5 dakika kadar tuzlu, sirkeli suda haşlayınız.Çıkarıp kurulayınız.Bir kenarda bekletiniz.Bu ara pirinçleri ayıklayıp,sıcak suda şişinceye kadar haşlayınız. Çıkarıp suyunu süzünüz.Soğanı ince kıyıp katıyağda çevirerek sarartınız.İçine kıymayı ilave edip kavurunuz.Kıymaya haşlanmış pirinci,tuzu,haşlanmış bezelyeyi,biberi ilave edip bir ki çevirip ateşten alınız.İçine kaşar peyniri rendesini de ilave edip iyice karıştırarak bütünlettiriniz.Bu karışımı biberlerin içine doldurunuz.Bir fırın kağıdını (alüminyum folio da olabilir)yayarak,dolmaları içine diziniz.Üzerine arttırdığınız kaşar peyniri rendesi serpiniz.Kağıdı dolmaların üzerine örterek,çok hafif hararetli fırında 40 dakika kadar pişiriniz.Sıcak sıcak ikram ediniz.Misafirlerinizin tatmadığı bir lezzeti sunmuş olacaksınız.Tekrar afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder