Taze demlenmiş keklik kanı çayınızdan bir yudum aldığınızda,size eşlik edecek nefis bir seçenek öneriyoruz.Uzakdoğu’dan harika bir lezzet.Bu güne kadar tatmadıysanız,hiç üzülmeyin.İşte size çay keyfinizi tamamlayacak,harika bir Çin Böreği tarifi.Afiyet olsun.
MALZEMESİ:
MALZEMESİ:
1 büyük boy soğan
Tuz ve karabiber
1 yumurta
2 diş sarımsak
500 gr hazır yufka
2 su bardağı ayçiçek yağı
1\2 limon ve süslemek için taze "nane"
1\2 su bardağı soya sosu
150 gr küçük boy karides
HAZIRLANIŞI
1)Bir çorba kaşığı tereyağı ya da margarini küçük bir tavada eritin.Yağ kızınca,karidesleri 1\2 dakika sote edip bir kenara alın.
2)Diğer 1 çorba kaşığı tereyağı ya da margarini küçük bir tavada eritin.Yağ kızınca,soya filizini ve yıkayıp ince ince doğradığınız mantarı ekleyip 2 dakika sote edin. Bir kenara alın.
3)Kalan 1 çorba kaşığı yağı başka tavada eritin. Yağ kızınca ince kıyılmış soğan ve kıymayı ekleyip 5-6 dakika karıştırarak kavurun.
4)Ayrı ayrı hazırladığımız üç ayrı karışımı büyük bir tavaya koyup,karıştırın. Tavayı orta ateşe koyun. Tuzu, karabiberi ve soya sosunun yarısını ekleyin.
5)Ateşi kısın. Bir yumurtayı çırpın. Onu sürekli karıştırarak,bu karışıma yavaş yavaş yedirin. Harcı ateşten alın. Yufkaları ortana ikiye bölüp parçaları üst üste koyun. 12 santim genişliğinde şeritler halinde kesin. Harçı kestiğiniz yufkaların düz ucundan 3 santim içeriye yerleştirip,kenarlarından 1’er santim içeri kıvırarak rulo halinde sarın. Ucunu su ile ıslatıp yapıştırın.
6)Ayçiçek yağını derin bir tavada kızdırın.Çin börekleri içine atıp 2-3 dakika kızdırın.Sarımsakları dövün,1\2 limonun suyunu sıkın.Bunları kalan soya sonuna ekleyin,karıştırarak bir sos hazırlayın.Kızarmış börekleri koyduğunuz tabakların üzerine bu sostan gezdirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder