ETLİ TAZE BAMYA


Değerli mutfaksever hanımlar,kimi insanlar bamyayı yeterince sevmez..Sevmek zorunda da değildir elbette.Ancak bu leziz yemeğin kimilerince  sevilmeme sebeblerinin başında yapılışındaki inceliklerin göz ardı edilmesi ya da bilinmemesi yatmaktadır.Biz bu kronik ihmale  artık son vereceğiz.işte sizlere herkesin rahatlıkla güzel sonuç alacağı bir tarif:
MALZEMELER                             
•  Yarım kilo kuşbaşı et
• 1 kilo taze bamya
• Yarım paket margarin
• 3 orta boy domates
•2 baş soğan
•1 limon
•1 çay bardağı sirke
•Tuz
YAPILIŞI:
 İşe başlarken bamyaları yıkayalım ve kurulayalım.Sap kısmını bir keskin bıçakla huni gibi, külâh gibi incecik alalım. Lezzeti içine de alması için uçlarından biraz keselim.Şimdi bir kez daha yıkayıp süzelim.İki çorba kaşığı tuz, bir çay bardağı sirkeyle iyice karıştırıp bir kenara bırakalım. İrice çentilmiş soğanı, margarını ve eti,tencereye koyup kavuralım.
       Etler yumuşasın,biraz yumuşayınca sirkede yatan bamyaları bol suda yıkayalım,süzelim,kabuklarını çıkarttığımız kuşbaşı doğranmış domateslerle harmanlayıp ete katalım.Suyunu,tuzunu ayarlayalım.Bir limonun suyunu,limon büyükse yarısını sıkalım. Hafif ateşte pişmeye bırakalım. Et ve bamya kıvamında pişince servis yapalım. Afiyet olsun.

Y
      İ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder