Kıymetli hanımlar,ülkemizde karides, çok tüketilen bir deniz ürünü değil.Bunun akla ilk gelen sebebinin,üç tarafı denizlerle çevrili bir yarımada ülkesi olmamıza rağmen,damak zevkimizin deniz ürünleri sahasında yeterince gelişmemiş olmasından kaynaklandığını düşünebiliriz.
Bir başka önemli gördüğüm sebeb de bu deniz ürününün dar bir mutfaksever çercevesine sıkıştırılıp, uygun ve yaygın tanıtımının siz değerli okurlarımıza yapılmamasıdır.Biz burda geçmişe bir sünger çekiyor ve bu kokteyli sizle buluşturuyor.Hepinize afiyet olsun
MALZEMESİ:
1 adet yeşil salata
1 kavanoz mayonez
1 adet domates
2-3 adet turp
1 kaşık ketçap
Tuz
HAZIRLANIŞI:
1. Karidesleri tuzla ve sirkeli suda 20 dakika haşlayın ve kabuklarını soyup soğuk ber yere muhafaza edin.
2. Yeşil salatayı yıkayın ve çok ince kıyın. Bir miktar mayonez ile karıştırıp kokteyl kabının dibine serin serin. Geri kalan mayoneze ketçapları katıp iyice karıştırın ve karidesi ilave edip kokteyi bardağını doldurun. En üstüne domates ve turp ile süs yapıp afiyetle yiyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder