MALZEMESİ
750 gr. Patates
250 gr. Mantar
1 diş sarımsak
25 gr. Kaşarpeyniri rendesi
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yeterince tuz, biber
YAPILIŞI
Patatesleri yıkayıp soyunuz.Çok ince dilimlere kesiniz.Bir tencereye sütü dökünüz.İçine dövülmüş bir diş sarımsak,tuz ve biber ilave edip kaynatınız.Süt kaynayınca içine patatesleri atınız.
Tahta kaşıkla karıştırarak,patateslerin birbirine yapışmamasını sağlayınız.Beş dakika sonra fırına girebilecek kadar bu karışımı dökerek,12 dakika orta hareketli fırında pişiriniz.
Bu arada mantarları üçe dörde bölünüz.Zeytinyağında birkaç dakika karıştırarak, kavurunuz. Kavurduğunuz mantarları,yağdan çıkarıp süzünüz.Fırın tepsisini yağlayıp,sütten süzerek çıkardığınız haşlanmış patatesleri, bir sıra;üstüne mantarları bir sıra olarak,her ikisi bitene kadar diziniz.Patatesleri haşladığınız sütü üstüne dökünüz.Kaşarpeyniri rendesini üstüne serperek,12 dakika kızgın fırında pişirip,üzeri iyice kızarınca sıcak sıcak ikram ediniz.Hepinize afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder