Değerli hanımlar,sizlerle ülkemizde fazlaca bilinmeyen ,bölgesel farklılıklarla da çeşitlendirilebilen "Bahçevan Pilavı" tarifini paylaşmak istiyorum.
4 KİŞİLİK MALZEME:
2 sert domates
1 yeşil biber
1 havuç
5 mantar
1 küçük kabak
6 turp
Fesleğen ve Nane
Halis zeytin yağı
Tuz
Çekirdeği çıkarılmış zeytin
1 adet limon
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle,havucu, kabağı, mantarı ve pirinci tuzla suda haşlayıp süzdükten sonra ,soğuk sudan geçirin. Sebzeleri birer birer soyup, küp şeklinde doğrayın.Zeytini, küp kesilmiş peyniri, mantarları, nane ve fesleğeni de daha önceden haşladığımız pirince ilave ederek,zeytin yağı ve limon suyu ile tadlandırın.Sonrasında eğer isterseniz,elbette sizin arzunuza kalmış,katı haşlanmış yumurta dilimleri ile pilavınızı süsleyebilir ve dostlarınızla bu damak zevkini paylaşabilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder