DÜĞÜN ÇORBASI

        Değerli hanımlar,Türk mutfağı çorba  kategorisinde oldukça geniş bir şöhrete sahiptir.Zengin mutfağımızın kıymetli lezzetlerinden birini  daha sizlerle buluşturuyoruz.Karşınızda “Düğün çorbası”:
                              
MALZEMELERİMİZ: 
375 gr. Kuzu gerdanı
6 su bardağı su
1\2 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
1\2 çay kaşığı toz çay kaşığı toz kırmızıbiber

TERBİYE İÇİN
1.Eti ve 5 su bardağı suyu bir tencereye koyup kaynatın. Suyun üstünde oluşan köpükleri bir kepçe veya kaşıkla alın. Su kaynayınca ateşi kısın ve orta ateşte ağzı kapalı olarak pişmeye bırakın. Etler yumuşamaya başlayınca tuzunu ilave edin. İyice pişince tel süzgeçte süzün, suyunu bir kapta saklayın.
2.Etleri soğutup, kemiklerini temizleyin ve küçük parçalar halinde didikleyin veya bıçakla ince ince doğrayın.

3.Et suyunu tekrar ateşe koyup kaynatın. Bu arada çukur bir kapta unu, suyu ve kaymağı alınmış yoğurdu, yumurtayı ve limon suyunu çırpın. 1 su bardağı suyu azar azar içine katip, pütürsüz bir sıvı haline gelene kadar karıştırın. Kaynamakta olan et suyuna ,bu karışımı yavaşça ilave edin ve bir taşım kaynatın. Bunu tel süzgeçten süzerek başka bir tencereye alın. Böylece oluşabilecek hamur topaklarını ayırmış olursunuz.
4.Etleri çorbaya ekleyip karıştırın ve tencereyi ataşe koyun. Kaynayınca ateşten alın. Bir tavada erittiğiniz tereyağına toz kırmızıbiberi katın ve çorbanın üstüne gezdirip, sofraya getirin.Sevdiklerinizle afiyetle yiyin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder